Zamieszczone przez daneczek76
Charczące :) głośniki w drzwiach przednich w Octavii.
Zwiń
X
-
Charczące :) głośniki w drzwiach przednich w Octavii.
i chodzimy na gejowskie pizze :diabelski_usmiechTagi: Brak
-
Charczące
głośniki w drzwiach przednich w Octavii.
Witam!
Moi drodzy mam problem z głośnikami w swojej Octavii II FL. W prawych drzwiach z przodu głośniki przy słuchaniu radia,płyty cd "charczą" że tak to ujmę, słychać bardzo nie wyraźnie i tylko z tej jednej strony w drzwiach. Myślę że może się zalały albo to coś innego. Co radzicie? Wiecie może gdzie w Wawie naprawią coś takiego? Pozdrawiam, Magdalena
-
-
Miałem to samo. Zgłosiłem w ASO, zamówili głośnik, przyjechałem i wymienili bez żadnego "ale". Teraz prawa strona pracuje elegancko. Nawiasem mówiąc to nie są jakieś super głośniczki a tapicerka swoją drogą też "charczy"Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
zielonooka_m, Mam to samo, byłem z tym w serwisie, rozebrali drzwi coś tam porobili ale niestety bez efektu. Będę musiał ich nacisnąć żeby wymienili głośnik. Śmieszne jest to że tylko prawy przód ma takie objawy. Reszta cisza. Będę musiał powalczyc z nimi i napewno dam znać co udało mi się załatwić.
Komentarz
-
Czyli wychodzi na to ze w nowych Octaviach jest defekt apropo dzialania glosnikow z prawej strony bo to troszke dziwne ze duzo z nas ma taki problem z tym modelem. No nie wiem ja postaram sie ze swoim do aso pojechac i pogadac aby wymienili glosnik badz jakos to inaczej naprawili
Komentarz
-
Chyba byłbym daleki od określania tego jako seryjny defekt. Przecież głośnik jest taki sam w lewych jak i w prawych. Dodatkowo, odpukać, u mnie nie ma problemów. A ktoś w ogóle wie jaka jest przyczyna charczenia?
Komentarz
-
Ja nie mam pojęcia jaka przyczyna charczenia była w moim przypadku ale w serwisie nawet się nie zastanawiali dlaczego charczy tylko od razu zamówili nowy jakby wiedzieli co jest grane, no chyba, że mam taki super serwis, bo nie "grzebali" jak u kolegi smykol, dopóki nie przyszedł nowy głośnik
Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
W fabii miałem ten sam problem, autko było na gwarancji wiec pojechałem do ASO, wymienili bez najmniejszego problemu :wink: Tylko szkoda że wyminiali trzy razy bo cały czas było to samo i powiedzieli że zbyt głośno słucham muzyki
Ale wkońcu zamowili jakieś "lepsze" i po problemie, także jedź do ASO i niech działają :wink:
Pozdrawiam
Mercedes W124 300CE: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=asc&start=150
Mercedes W210 290 Turbodiesel
Renault Laguna II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=25
Komentarz
-
Witam, właśnie odebrałem auto z SS i wydaje mi się że w prawych drzwiach charczy głośnik (jeden z) - tka jak by membrana była uszkodzona ... W jaki sposób to reklamować?
Komentarz
-
Podjechać/zadzwonić do ASO i powiedzieć, że głośnik charczy?Zamieszczone przez molW jaki sposób to reklamować?
Komentarz
-
miałem to samo w pierwszej octavi 2 rs + ss,glosnik z prawej str. charczał wymienili bez problemu
dodam ze przy drugiej octavce 2rs jezdzilem 4 razy bo mi strasznie plastiki strzelaly,niestety pomogło dopiero wygłuszenie wszystkich dzwi :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
nie,nie aso ale ja robilem odrazu cale audio i wsadzalem glosniki reinbowna wiec niewiem jak gra z fabrycznymi głosnikami
Komentarz
-
To tak z innej beczki, ktoś się orientuje jak się ma do gwarancji wymiana głośników na jakieś lepsze?
Komentarz
-
samemu utrata gwarancji na dzwi chyba ze kupisz głosniki i dasz do aso zeby ci zamontowali
Komentarz
-
-

Komentarz